Blåskjellgryte med hvitløksbrød
Ingredienser
Gryte:
- 2 kg blåskjell
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 400 g hermetiske, knuste tomater
- 2 ss sriracha- el. annen chilisaus
Garnityr:
- 8 skiver loff
- 1 kvast timian
- 2 fedd hvitløk
- olivenolje
Tapenade:
- 100 g sorte oliven
- 1 dl XV olivenolje
- timian
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stor gryte med lokk – sett på høy varme
- stekeovn – sett pa° 200 °C
- stekebrett
- stavmikser
- høy smal arbeidsbolle
- 1 grillspyd, ev. en spisepinne (bløtlegg i 5 min.)
- lite fat
Fremgangsmåte
Finkutt løk og hvitløk, og fres med litt matolje i den store gryten. Tilsett hermetiske tomater og srirachasaus og gi et oppkok. Tilsett blåskjellene og kok med lokk til skjellene åpner seg. Smak til med salt, pepper og sitron.
Legg loffskivene utover benken. Kjør hvitløk, timian og olivenolje i stavmikseren og fordel over skivene. Del skivene i to, skåret på tvers, og legg dem oppå hverandre i en stabel. Stikk satayspydet gjennom alle skivene, slik at de holdes sammen. Bak på stekebrett midt i ovnen på 200°C, til de er litt sprø i kantene.
Fjern stein av oliven og kjør i stavmikser sammen med olivenolje og timianstilker. Hell tapenaden over på et lite fat.
Sett gryta på bordet og sett hvitløksbrødskivene ned i fatet med tapenade. Dryss over litt timian.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-