Biff Bourguignon
Biff Bourguignon med mandelpotetpurè med parmesan
Ingredienser
Biffgryte:
800 g okse høyrygg el lignende
200 g bacon
2 ss Tomatpure
1 kinesisk hvitløk
1 liten bunt timian
2 løk
2 gulrot
½ sellerirot
1 purreløk
2 stk laubær blader
1 flaske rødvin
Oksekraft
250 g småløk (sølvløk, minisjalott el lign)
250 g aromasopp eller sjampignong
Olje til steking
50 g smør
Salt & pepper
Persille hakket
Mandelpotetpurè:
500 g mandelpotet
3 dl h-melk
50 g revet parmesan
1 fedd hvitløk
1 ss smør
Fremgangsmåte
Biffgryte:
Renskjær kjøttet og kutt det i grove biter og skjær baconet i 1 cm terninger. Grovhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøttene, sellerirot og purreløk i store biter ca 2*2cm.
Stek baconet nesten sprøtt i gryta og tilsett kjøttet som brunes godt på alle sider. Krydre godt med med salt og pepper. I det kjøttet er ferdig brunet tilsettes tomatpureen, timian og laubær som freses lett. Hell på vinen og kraften. La det hele koke i 1 times tid.
Varm en stor panne med litt olje og fres løk, hvitløk og gulrøtter, selleriroten og purren til de får en gylden overflate og tilsette i gryten. Ha på lokk og la gryten småputre på lav temperatur i ca 1t eller til kjøttet og grønnsakene er skikkelig møre. Deretter stekes løken og soppen gyllen i litt smør i en stor stekepanne og tilsettes i gryten. La det putre videre til løken er mør, ca 10 min. Juster smaken med salt og pepper om nødvendig. Dryss over litt persille ved servering. Ønsker du en litt tykkere saus kan den fint jevnes med litt maizenna.
Mandelpotetpurè:
Skrell potetene og kok de møre. Sil av vannet og ha i melk, smør, ost og hakket hvitløk. Dersom stappen blir for tørr, tilsettes mere melk. Smak til med salt og pepper.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Flying Culinary Circus-