Bananmuffins med valnøtter
Saftige og litt sunnere muffins.
Ingredienser
- 4 modne bananer
- 4 egg
- 4 ss smør/kokosolje/ghee
- 30 g kokosmel
- 45 g mandelmel
- 1 ss kanel
- 1 ts baking soda/natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts bourbon vaniljepulver
- 140 g nøttesmør (lag enkelt selv eller kjøp ferdig på helsekost)
- 1 neve hakkede valnøtter
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
Mos bananer og bland inn nøttesmør til en jevn røre. Ha i ett egg om gangen og smeltet smør/kokosolje/ghee.
Spe i resten av det tørre til det blir en jevn masse og vend inn hakkede valnøtter.
Spre røren i 16 muffinsformer og ha på litt ekstra hakka valnøtter på toppen.
Stek på 175 grader i 15-25 min (de er ferdige når det ikke henger røre igjen på stikke-pinnen).
Holder seg i kjøleskap opptil en uke.
Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Aanes.