Bakt potet
Bakt potet er snaddermat, og det bare er fantasien som setter grenser for hva du kan fylle den med.
Ingredienser
- 4 bakepoteter
- 200 g champingong
- 2 vårløk
- 200 g skinke
- 150 g bacon i terninger
- 100 g revet ost
- Rømme
Hvitløkssmør:
- 150 g romtemperert meierismør
- 2 fedd hvitløk
- En neve fersk persille
Fremgangsmåte
- Vask potetene men hold skallet intakt.
- Hakk opp vårløk og skinke, riv ost og legg i hver sin skål.
- Stek baconbiter til de er gyldne og sprø. Ha i soppen og stek til du har fått ut væsken og det krymper litt. Smak til med salt og pepper.
- Ha 2 poteter om gangen i en Kitchen essentials potetbaker og bak i microen 8-10 minutter (avhenger av størrelsen på poteten). Sjekk gjerne underveis. Den skal gi etter når du trykker på den). Har du ikke potetbakeren så setter du potetene i ovnen (innpakket i aluminiumsfolie) på 200 grader i 1-1 1/2 time.
- Når de er ferdige snitter du potetene på midten og klemmer sammen, da vil den åpne seg.
- Fyll i ønsket fyll i poteten og topp med rømme, hjemmelaget hvitløkssmør eller begge deler!