Bærboller med vaniljekrem
Det er noe helt eget med nystekt gjærbakst, her får du oppskrift på luftige skoleboller som smaker himmelsk!
Ingredienser
- 5 dl melk
- 2 ss tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 950 g hvetemel
- 200 g sukker
- 125 g kaldt smør
- 1 boks vaniljekrem til steking
- friske eller fryste bær
- 1 egg til pensling
Fremgangsmåte
- Varm melken til den er fingervarm. Rør inn tørrgjær og 2 ss av sukkeret. La det stå i 10 minutter.
- Mens du venter på gjærstarteren, blander du de tørre ingrediensene. Etter 10 minutter heller du gjærstarteren over i bollen med det tørre. Bland med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
- Når alt er godt blandet sammen, har du i terninger med kald smør. La maskinen elte i minst 10 minutter. Så lar du deigen heve under plast i cirka 1 time.
- Når deigen er ferdighevet, knar du deigen fri for luftbobler. Del den i 18–20 emner og rull til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett og press dem litt ned med håndflaten. Etterhev i 20 minutter.
- Lag en grop i hver bolle med fingrene, og fyll gropene med vaniljekrem. Deretter dytter du bær ned i vaniljekremen. Stek bollene midt i ovnen på 225° i 12–14 minutter.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Siw Weisten // mattilfamilien.no