Asparges med sitrondressing
En enkel, men fantastisk salat med en frisk sitrondressing.
Ingredienser
Dressing:
- 1 ss flytende honning
- Saft av 1 sitron – ca. ½ dl
- 2 ss olivenolje
- 1–2 ts blå valmuefrø
Asparges:
- 1 bunt grønne asparges – ca. 250 g
- 1 bunt hvite asparges – ca. 250 g
- Salt
- 1 mozzarella
- 1–2 håndfuller erteskudd
Fremgangsmåte
Dressing:
Rør sammen honning, sitronsaft, olivenolje og valmuefrø.
Asparges:
Skrell de hvite aspargesene. Knekk eller skjær av den nederste delen av stilken på alle aspargesene. Damp aspargesene i 1 minutt i kokende, saltet vann. La vannet renne av. Anrett asparges på tallerkener eller et lite fat. Smuldre mozzarella over og drypp med dressingen. Topp med erteskudd og server straks.
TIPS: Dressingen passer også godt til en enkel kålsalat eller stekt fisk.
Oppskriften har vi fått fra Eva Solo.