Affogato – enkel og lekker kaffedessert
Denne italienske desserten lager du på null komma niks. Alt du trenger å gjøre, er å kombinere to av livets store gleder: is og kaffe.
Ingredienser
- 4 cl kaffe
- 1 kule is
Fremgangsmåte
Italienerne sverger til espresso, men du kan like gjerne bruke traktekaffe. Velg mørkbrent kaffe hvis du liker kraftig kaffesmak.
Slik gjør du:
- Start med å brygge kaffe. Bruk 60 gram filterkaffe (6 måleskjeer à 10 gram) per liter vann. Pass på at du ikke har i for mye kaffe – det gir fort bitter smak.
- Når de siste kaffedråpene drypper gjennom filteret, legg en raus iskremkule i et glass. Tradisjonelt brukes vaniljeis, men eksperimenter gjerne for å finne din egen favorittkombo. Velg et cocktailglass for å gjøre presentasjonen ekstra staselig.
- Hell kaffe over isen og dryss over litt revet sjokolade.
Nå gjenstår bare én ting: å nyte desserten! Kontrasten mellom deilig, kremet is og den varme kaffen gjør dette til en herlig (og oppkvikkende) avslutning på måltidet.
Oppskriften har vi fått fra Moccamaster.