Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Affogato – enkel og lekker kaffedessert

Denne italienske desserten lager du på null komma niks. Alt du trenger å gjøre, er å kombinere to av livets store gleder: is og kaffe.


Ingredienser

  • 4 cl kaffe
  • 1 kule is

Fremgangsmåte

Italienerne sverger til espresso, men du kan like gjerne bruke traktekaffe. Velg mørkbrent kaffe hvis du liker kraftig kaffesmak.

Slik gjør du:

  1. Start med å brygge kaffe. Bruk 60 gram filterkaffe (6 måleskjeer à 10 gram) per liter vann.  Pass på at du ikke har i for mye kaffe – det gir fort bitter smak.
  2.  Når de siste kaffedråpene drypper gjennom filteret, legg en raus iskremkule i et glass. Tradisjonelt brukes vaniljeis, men eksperimenter gjerne for å finne din egen favorittkombo. Velg et cocktailglass for å gjøre presentasjonen ekstra staselig. 
  3. Hell kaffe over isen og dryss over litt revet sjokolade.

Nå gjenstår bare én ting: å nyte desserten! Kontrasten mellom deilig, kremet is og den varme kaffen gjør dette til en herlig (og oppkvikkende) avslutning på måltidet.

Oppskriften har vi fått fra Moccamaster.

Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.