17.mai kake
Sjokoladekake pyntet i rødt, hvitt og blått!
Ingredienser
Sjokoladekake:
- 200 g Bremykt
- 200 g sukker
- 4 egg
- 250 g mel
- 50 g kakao
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 2 dl kefir
Sjokoladesmørkrem:
- 200 g smør
- 50 g kakao
- 500 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl kremfløte
- 1 – 2 ss sterk kaffe (smak deg fram)
Fremgangsmåte
Sjokoladekake:
Pisk Bremykt, sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett eggene, gjerne plommene først. Ha deretter i det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) og kefir om hverandre.
Stekes i en bakepapirkledd form på ca 20 cm i diameter, midt i ovnen på 180 grader i 1 time og 5 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Deretter sett sjokoladekaken til avkjøling. Tilslutt del kaken i to og ha sjokoladesmørkrem og blåbær i midten.
Du trenger også blåbær til midten av kaken samt toppen, og eventuelt pynting rundt kaken på fatet.
Sjokoladesmørkrem:
Pisk alt godt sammen. Fordel smørkremen i midten av kaken du allerede har delt i to. Fordel blåbær i kremen (jeg fylte opp med blåbær). Dekk kaken med krem; både på sidene og toppen. Pynt som du ønsker med krem og blåbær. Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner raskt i romtemperatur.
Derfor er det lurt å ta det ut av kjøleskapet en stund før den skal serveres. Kaken er også saftigere når den er romtemperert.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Cacas-