«Maten & Moi» – Trond Mois oppskrifter fra «Farmen kjendis»
Trond Moi gikk inn i «Farmen kjendis» med mål om å lage god mat og god stemning. Strategien førte ham rett til topps. I tillegg til premien, tok han med seg 122 nye oppskrifter i baklomma. Det ble starten på «Farmen-kokeboka – Maten & Moi».
Den suksessrike kokken og restauranteieren tok ansvar for kjøkkentjenesten på den idylliske gården i Hurdal. Moi krydret 100 år gammel matlagingsteknikker med sin egen kjærlighet for matfaget.
Til alles nytelse. Kanskje ikke så rart Moi tidlig ble en favoritt på gården? Begrenset tilgang på råvarer, krydder og moderne kjøkkenutstyr tvang frem en kreativitet kokken aldri hadde erfart. Ikke på denne måten.
– Etter noen uker sa en av deltakerne til meg: «Du burde lage kokebok med maten du lager her, Trond». Da begynte jeg å ta notater, forteller Moi.
Men det var ikke bare oppskrifter som ble sirlig skrevet med blekk og fjærpenn.
Ta en nærmere titt på Farmen-kokeboka – Maten & Moi» her
En kokebok – og en slags selvbiografi
Moi har allerede gitt ut 11 kokebøker. Den ferskeste skiller seg helt klart ut fra tidligere publikasjoner.
– «Farmen-kokeboka – Maten & Moi» er en annerledes kokebok. Du lærer å lage mat på en mer bærekraftig måte, slik de gjorde for 100 år siden. I tillegg får du en sniktitt bak kulissene på gården. Og så blir du bedre kjent med meg, forteller Moi, før han legger til:
– Det er en ganske personlig kokebok.
Lyst på en sniktitt bak omslaget? Her er noen smakebiter:
- 45 oppskrifter fra Farmen + 5 favorittoppskrifter «of all times»
- Historier fra gården (som ikke ble vist på TV!)
- Lær å lage mat på bærekraftig vis
- Tips du trenger for å perfeksjonere rettene
- Historier fra Farmen-vinnerens egen oppvekst – som hjelper deg å forstå gjestfriheten og omsorgen hans
Nå får du mulighet til å kopiere kokkekunstene Moi viste gjennom skjermen – på ditt eget kjøkken.
50 oppskrifter, pluss tips og triks
Moi disket opp hele 122 (!) ulike retter under Farmen-oppholdet. 45 av dem lærer du å lage i den nye kokeboka «Maten & Moi», pluss 5 av kokkens storfavoritter fra moderne tid.
– Åh, jeg lagde mye god suppe på gården. Hønsefrikassé, stekt fisk, svinesnitzel, ribbe, grønnsaksretter, omeletter og eggepanner – og mye mer. Alt dette er jo så fint å også lage i dag. Og du kan lage det av billige råvarer. Det er viktig for mange.
I boka serverer han tips som hjelper deg å kaste mindre mat. Moi gir deg også konkrete triks for å få frem de gode smakene i råvarene, hvordan du perfeksjonerer potetstappen og andre retter.
På enkelt vis, selvfølgelig. Moi forteller at oppholdet på Farmen har påvirket hvordan han selv lager mat, både hjemme og på restauranten «Hos Moi» i Kristiansand.
– Den viktigste lærdommen er at vi må sørge for å ta vare på hele råvaren.
Lag mat på bærekraftig vis
Da den erfarne kokken ble sendt 100 år tilbake i tid, fikk Moi gjensyn med en gammelt bekjentskap. Nemlig jernpannen.
– I dag har vi jo så mange varianter av stekepanner. Den som kanskje er minst brukt, er de ubelagte jernpannen. Men vet du? Den er minst like god som den belagte stekepanner. Bare du bruker den riktig.
Men hva bør du gjøre – og ikke? Det lærer du i «Farmen-kokeboka – Maten & Moi». Den erfarne kokken viser deg hvordan jernpannen blir din beste venn på kjøkkenet. Og like viktig: Han lærer deg hva du bør gjøre for at vennskapet skal vare evig.
– I dag kaster vi 400 000–500 000 stekepanner i året. Det er helt vilt. Jernpannen trenger du aldri å kaste, poengterer Moi. Og nettopp derfor lanserer Moi en ny jernpanne.
Har du lyst til å lære å lage mat som Moi? Få boka i postkassen innen få dager »
Publisert februar 2023
Tilbake-
Trond Moi
Maten & Moi kokebok
449,-
Få på nettlagerFinnes i 108 butikker -
Sabor
Moi støpejernspanne 24 cm svart
1 099,-
På nettlagerFinnes i 136 butikker -
Sabor
Moi støpejernspanne 28 cm svart
1 499,-
På nettlagerFinnes i 133 butikker