Lag pizza ute – i en Ooni pizzaovn
Svak for pizza med tynn bunn, supersprø skorpe og deilig mozzarella? Lag ekte, italiensk pizza med en snerten pizzaovn i hagen. Inviter gjengen, fyr opp – og dig in.
Du trenger ikke sette opp en gedigen steinovn for å kunne nyte en smakfull og crisp pizza. Med en liten, gloheit pizzaovn utenfor husveggen, lager du enkelt skinkepizza med steinovnspreg. Uten at det koster flesk.
Se hele utvalget av pizzaovner her
7 grunner til å investere i en Ooni pizzaovn
Kristian Tapaninaho i Ooni står bak verdens første flyttbare, vedfyrte pizzaovn. Siden har Ooni vunnet flere priser for pizzaovnene sine. Nå flytter de hendige ovnene inn i hager over hele verden.
Sjekk ut de ulike pizzaovnene fra Ooni
Hvorfor så populære, lurer du? Her er 7 grunner:
1. Fantastisk pizza til folket
«Everyone deserves great pizza», mener folka i Ooni – og synes hver mann og kvinne her i verden burde få muligheten til å ha sin egen pizzaovn i hagen. Derfor har de utviklet pizzaovner som koster noen få 1000-lapper, i stedet for 10.
2. Festens midtpunkt
Kjent på at det er stusselig å stå grillvakt mens resten av festen prater, ler og hygger seg? Hvis du vil at festen skal komme til deg, lag pizza. Pizzaovnen har en magisk tiltrekningskraft på pizzaelskende gjester. Og når du først har dem stående i en halvsirkel rundt deg og pizzaovnen, sett dem i sving med pizzabaking.
Legg klar pizzabunner i porsjonsstørrelser og skåler med ulike toppinger, og la gjestene komponere sine egne pizzaer. Gøy for både store og små – og alle får smakene de digger. Vinn-vinn.
3. Pizza i ekspressfart
Å grille biff og burger krever ikke all verdens tid. Men du må følge med, stadig snu og justere. Pizza, derimot, trenger kun 60–90 sekunder og en liten rotasjon. Så er den klar for å forlate 500 grader og avkjøles til spisetemperatur. Det er cirka 6 ganger kjappere enn å steke en burger, det!
4. Pizzaovnen som lager det meste
Innimellom kan det jo friste å frese opp noe annet enn pizza. Da er det bare å døpe om pizzaovnen til «grillovn». De aller fleste grillretter trives nemlig godt i heten fra pizzaovnen. Legg kjøtt, fisk og grønnsaker i støpejernspanner. Pitabrød og annen småbakst kan du legge rett inn i ovnen. Listen over rettene pizzaovnen kan trylle frem, er lengre enn du noen gang klarer å strekke deigen.
5. Røyksmak på 20 kjappe minutter
Har du smakt pizza stekt i vedfyrt steinovn på restaurant? Den samme, gode smaken kan du fikse selv. Og nei, du trenger ikke å stå og mate vedkubber i 12 timer. 20 minutter er alt du trenger for å fyre opp pizzaovnene. Nyt pizza, den lette røyksmaken og skikkelig sprø skorpe. Jepp, det fikser du i egen hage.
6. Ingen skrubbing
Etter kokkeleringen kommer den sure svien, også kalt «rengjøring». Men ikke etter en pizzafest med Ooni pizzaovn, du! Nei da, disse ovnene fikser rengjøringen selv. Ettersom temperaturen blir så innmari høy, brennes matrestene til aske på noen få minutter. Og hva betyr mindre rengjøring? Jo, mer tid til å slappe av, spise, drikke og henge med gjestene.
7. Flyttbar pizzafest
Ettersom pizzaovnene fra Ooni er flyttbare, kan de også deles. Den letteste ovnen veier bare 9 kg. Det betyr at det er null stress å låne bort ovnen til naboen, broren – eller ta den med på hytta. Kjekt, eller hva?
Da gjenstår det bare å velge pizzaovnen som passer best inn i hagen din. Hva vil du helst ha – vedfyrt, pelletsfyrt eller gass? Ooni har laget minst en av hver.
Klar for å snurre pizzadeig ute i det fri? Sjekk ut pizzaovnene fra Ooni her