Få hele og fine valnøttkjerner til konfekten!
Nutschucker er et praktisk kjøkkenredskap som hjelper deg med å åpne valnøttene.
Når du knekker nøtter med en vanlig nøtteknekker, så knekker ofte selve nøttekjernen også. Det gjelder spesielt for valnøtter! Det gjør ikke så mye når du bare skal kosespise nøttene, men hvis du vil bruke nøttene som pynt på en salat eller kake, eller ikke minst som pynt på hjemmelaget marsipan og sjokoladekonfekt, så er det viktig at valnøttkjernene er hele og fine.
Hvis du skal bruke hele valnøttkjerner er det godt å ha en valnøttåpner for hånden, som f.eks. Nutschucker. Nutschucker stikkes inn i sømmen i bunnen av valnøtten. Her er skallet helt mykt, så det krever ingen krefter. Ved å vri lett på åpneren deler nøtteskallet seg i to halve, og valnøttkjernen kan tas ut.
Nutschucker har ingen skarpe kanter, så barna kan også trygt bruke den.
Tipset har vi fått fra BRIX
Her finner du oppskrift på Julekonfekt med valnøtter
Tilbake