Få et grønnere kjøkken med Green Tools
Glad i grønt? Hils på serien Green Tools fra Eva Solo. Redskapsserien har en nydelig, dypgrønn farge og er laget for å hjelpe deg å lage lekre, grønne måltid. Her blir du kjent med 8 smarte, grønne verktøy.
Du ønsker å se flere grønnsaker på tallerkenen, sier du? Men synes det er vanskelig å komme i gang? Vel, ta et godt grep rundt disse redskapene fra Green Tools – og sjekk ut oppskriftene nederst – så skal du det blir fart på vegetarrettene.
Resirkulerbart kjøkkenutstyr
Redskapene i Green Tools-serien er laget av plasttypen polypropylen (PP) og stål – eller bare polypropylen. Det betyr at redskapene kan gjenvinnes når deres tid en gang er forbi. Men vær trygg på at det ikke blir med det første. Eva Solo lager nemlig alt av kjøkkenutstyr slik at det skal vare skikkelig lenge.
PP er et sterkt og seigt materiale, som kan bøyes utallige ganger uten å ta skade av det. Men dette plastmaterialet trives ikke så godt på minussiden av temperaturskalaen, i alle fall ikke når tempen synker til –10 grader. Da kan det bli både stivt og sprøtt.
Høye temperaturer, derimot, faller i god jord. Temperaturer opp mot 140 grader føles som en dans på grønne enger. Men når kvikksølvet beveger seg opp mot 170 grader, blir det vel hett – også for Green Tools. Derfor bør du helst unngå såpass varme omgivelser.
1. Green Tool dørslag og salatslynge i ett
Bytt ut våt, myk og dvask salat med friske, krispe salatblader. Salatslyngen i Green Tool-serien gir deg ren, delikat salat på noen få rotasjoner. Bare trykk ned stangen i midten, så blir salaten tørr og fin på null komma svisj.
Få alle detaljene om Green Tool salatslynge her
2. Green Tool dobbelt skjærebrett
Skulle du hatt litt mer plass på skjærefjøla, til å kutte hodekål, blomkål eller andre plasskrevende grønnsaker? I dobbelsettet fra Green Tool får du to skjærebrett som du kan enkelt sette sammen til ett stort. Når du bøyer begge brettene til en «V» blir det også lettere å få grønnsakene oppi gryta – uten det minste søl. Se nærmere på det doble skjærebrettet
3. Green Tool minihakker
Elsker du hjemmelaget salsa, men synes det er styrete med all finhakkingen? Minihakkeren får deg raskt over på andre tanker. Denne finhakker hvitløk, chili og koriander på rekordtid. Noen kjappe drag med snora får fart på de sylskarpe knivene i boksen. Og vet du hva? Salsa, mangosalat og eggesalat er ferdig før du rekker å stave m-i-n-i-h-a-k-k-e-r.
Finn ut hva mer du lage med minihakkeren
4. Green Tool vuggekniv
Liker du best å ha kontroll på knivbladet selv? Når det er grov- eller finhakking som står på agendaen, er den halvmåneformede vuggekniven fin å ha for hånden. Ta et fast grep i begge ender og prøv å få rytme på vuggingen. Etter hvert blir det som om kniven går av seg selv. Og hva har du igjen på skjærebrettet? Jo, bittesmå biter av urter, løk, tomat og chili. Herlig! Ta en nærmere titt på den sylskarpe vuggekniven
5 og 6. Green Tool riskoker og damper til mikrobølgeovn
Har du mikrobølgeovn? Okei, følg med nå. Green Tool riskoker er laget for å koke ris i mikroen, uten at risen setter seg fast i bunnen. Når mikroen plinger, tar du bare tak i hanken (som faktisk aldri blir varm) og setter den fine beholderen rett på bordet. Der! Maten er servert. Oi sann, du ville ha grønnsaker også? La lokket ligge på riskokeren men du finner frem Green Tool grønnsaksdamper. Hiv grønnsakene oppi, pluss noen spiseskjeer vann. Etter noen få strakser er grønnsakene dampet, crispy og spiseklare. Hanken blir ikke varm på damperen heller. Sett den ved siden av riskokeren, så får du et grønt, fresht og innbydende middagsbord.
Psst! Lyst til å smake noe supergodt med ris og syltede grønnsaker? Sjekk ut oppskriften på ricebowl lenger ned!
Finn ut mer om Green Tool riskoker
7. Green Tool burgerform
Frister det med en veggiburger? Burgerpressen hjelper deg å lage en rund og fin burger, akkurat som fra restauranten. Pressen holder ingrediensene og smakene samlet – så du og gjestene på enkelt vis får nyte burgeren sammen med burgerbrødet. Enkel å bruke, enkel å rengjøre – burger etter burger, etter burger. Psst! Prøv oppskriften på selleriburger litt lenger ned!
Ta en nærmere titt på Green Tool burgerform
8. Green Tool sitruspresse
Press sitron til sitronkrem, –terter og –kaker. Kanskje også grapefruktjuice til en sneaky cocktail? Sitruspressen fra Green Tools gjør det enkelt å skvise saften ut av sitrusfrukter, og leder de syrlige dråpene videre gjennom trakten og ned i glasset. Psst! Du finner oppskrift på skikkelig god Citrus margarita nederst!
Se nærmere på Green Tool sitruspresse
Grønn inspo: Test disse 3 oppskriftene
Trenger du inspirasjon til hva du lage, som er grønt og godt? Her får du servert oppskrift på en smakfull selleriburger, en ricebowl med syltede grønnsaker, spinat og speilegg – pluss en frisk og syrlig Citrus margarita. Du kjente det begynte å rykke i kokkearmen nå? Gled deg, for her har du mange fiffige smakssammensetninger i vente.
SELLERIBURGER DE LUXE (4 STK.)
Du trenger:
- ½ sellerirot
- 2–3 bakepoteter
- 2 fedd hvitløk
- 2 vårløk
- salt og pepper
- 2 dl hvetemel
- 2 egg, pisket
- 3 dl paneringsmel, gjerne Panko
- rikelig med olje til steking
Dressing
- 2 dl crème fraîche eller tykk yoghurt
- 1 ts dijonsennep
- 2 ss finhakket gressløk
- 1 ss finhakket dill
- 1 ss finhakket kjørvel
- salt og pepper
Tilbehør
- en god salat
- gressløk, kjørvel og dill
Selleriburger:
Skrell selleriroten. Riv selleri og poteter grovt. Finhakk hvitløk og vårløk og bland sammen med salt og pepper. Legg det i en sil og press ut så mye væske fra grønnsakene som mulig. Form grønnsakene i en burgerpresse til 4 faste burgere. Vend burgerne forsiktig i mel, pisket egg og paneringsmel. Stek dem gylne på begge sider ved middels varme i 10–15 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Krydre med salt.
Dressing:
Bland crème fraîche eller yoghurt med dijonsennep, finhakket gressløk, dill og kjørvel. Smak til med salt og pepper. Anrett burgerne med en blandet, sprø salat, topp med dressing og flere krydderurter. Server med en gang. Enjoy!
RICEBOWL MED SYLTEDE GRØNNSAKER, SPINAT OG SPEILEGG (3–4 PERSONER)
Du trenger:
Syltet grønt
- 3 dl sukker
- 3 dl eddik
- 2 purreløk
- 4 gulrøtter
Ris
- 4 dl jasminris
Spinat
- 2 ss sesamfrø
- 2 fedd hvitløk
- litt olje til steking
- 400 g spinat
- salt
- ev. 1–2 ts ristet sesamolje
Egg
- 3–4 egg
- litt olje til steking
- 3 vårløk
- chillisaus
- soya
Syltet grønt: Hell sukker og eddik i en liten kasserolle og kok opp til sukkeret er smeltet. Skjær purreløkene i ca. 0,5 cm tykke skiver og kutt gulrøttene i tynne staver. Legg gulrøttene i laken og la dem kokei 2–3 minutter. Tilsett purreløken og slå av varmen. La grønnsakene trekke i laken frem til servering. La dem renne av før du serverer dem.
Ris: Kok risen etter anvisning i en riskoker.
Spinat: Rist sesamfrøene i 1–2 minutter i en tørr, varm stekepanne. Trekk pannen av varmen.
Kutt hvitløk i tynne skiver og stek dem i litt olje i en varm panne til de blir lett gylne. Legg over spinat og stek til den akkurat faller sammen. Ta den av varmen. Smak til med salt og ev. sesamolje. Stek 3–4 speilegg i olje i en varm panne. Finhakk vårløken.
Anrett risen i skåler, topp med spinat, speilegg og syltet grønt. Server umiddelbart med chilisaus og soya til. Bon appétit!
CITRUS MARGARITA (1 DRINK)
Kant
- 1 ss fint salt
- ½ ss nykvernet pepper
- ½ ss sukker
- ½ ss paprikapulver
- ½ ts kajennepepper
- 1 limebåt
Drink
- 1 rosa grapefrukt
- 1 lime
- 1 sitron
- 2–3 ss agavesirup eller sukkerlake
- 4 cl Cointreau
- 6 cl tequila
- knust is
- sitron-/limeskiver til pynt
Glass: Bland salt, pepper, sukker og kajennepepper. Gni kanten av et stilig glass med lime og dypp det i krydderblandingen.
Drink: Press saften av grapefrukt, lime og sitron direkte i en shaker. Tilsett agavesirup, Cointreau og tequila og rist kort. Fyll glasset med knust is og sil margaritaen over i det klargjorte glasset. Server straks, løft glasset – og skål!
Nysgjerrig på hva mer Green Tools kan by på? Sjekk ut hele serien her
Tilbake