Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
7 smarte måter å bruke Le Creuset-gryta på

7 smarte måter å bruke Le Creuset-gryta på

Har du sikret deg en Le Creuset-gryte på kjøkkenet? Da har du mye godt i vente! Denne støpejernsgryta gir deg nemlig flust med muligheter. Her får du tips til hva du kan lage – og hvordan du kan bruke den.

Støpejernsgryta fra Le Creuset er kjent for evnen til å fordele varme jevnt, og det gjør den ideell til å brune kjøtt til å lage langtidskokte retter. Det er en allrounder som du kan bruke til langt mer enn gryteretter.

Vi letter på lokket og gir deg en smakebit på hva Le Creuset-en din kan trylle frem til deg.

1. Langtidskoking – gir gryteretter med kjøtt som smelter på tungen

Le Creuset-gryten er som skapt for langtidskoking. Tenk deg at du lager en deilig gryterett som får stå og putre i timevis, så smakene virkelig setter seg. Støpejernet er en mester til å holde på varmen, så pass på å skru ned temperaturen. Sett lokket på, så holder den også på fuktigheten. Resultatet? Deilig, mørt kjøtt og kraftige smaker. En perfekt søndagsaktivitet, spør du oss!

Imponer med hjemmelaget karrigryte med reker og kokosris

2. Baking – når du er fysen på saftig brød og kaker

Du visste kanskje at du kan bake brød i Le Creuset-gryta? Men har du tenkt på at du også kan bake kaker i den? Den jevne varmefordelingen gjør at gryta steker både brød og kaker helt perfekt – med saftig innside og fin skorpe. Hvis du har flere gryter fra Le Creuset, kan du teste ut ulike former og fasonger. Gøy!

Lag italienskinspirert grytebrød

Grytebrød i Le Creuset gryte

3. Ovnssteking – søndagssteken blir aldri det samme igjen

Le Creusets ovale gryte er suveren til å steke en saftig søndagsstek. Den avlange formen gir plass til store kjøttstykker av for eksempel okse og svin. Bare sett gryta i ovnen og la magien skje. Varmen fra støpejernet gir deg jevnt stekt kjøtt med masse smak. Får du vann i munnen nå?

Test denne oppskriften på indrefilet av svin

4. Braisering – når du vil briljere med kjempemørt kjøtt

Hvordan få seige kjøttstykker til å bli supermøre? Svaret er braisering. Denne magiske kombinasjonen av steking og koking gjør underverker for kjøtt, som svinebog og høyrygg av okse. Støpejernsgryta gir temperaturen du trenger for å først brune kjøttet. Og når kjøttet etterpå skal putre vel og lenge i smakfull kraft, holder gryta godt på varme og fuktighet under lokket. Kjøttet blir utrolig smaksrikt – og så mørt at det faller fra hverandre. Nam! 

Kylling i Le Creuset gryte

5. One pot – alt i én og samme gryte

Hvis du er fan av å lage alt i én gryte, er Le Creusets støpejernsgryte midt i blinken. Den sørger for jevn og god varmefordeling, så skru ned varmen – og la pasta- og gryteretter lage seg selv. Med kun én gryte på plata, kan du senke skuldrene og bare glede deg til å sette gryta på bordet. Og oppvasken? Den går unna på null komma svisj. 

Prøv enkel (og rågod!) one pot-linsepasta

6. Hold desserten og drikken kald

Le Creuset-gryta er ikke bare en mester i å holde på varmen – den er også knallgod til å holde på kulde. Legg hele gryta i fryseren, om du vil! Server kalde desserter rett fra gryta, så holder de form og konsistens til alle har forsynt seg (kanskje også for andre gang). På varme sommerdager kan du fylle gryta med isbiter og bruke den som kjøler til kald drikke. Enkelt – og genialt.

Dessert i Le Creuset minigryte

7. Gjør lokket om til et serveringsfat

Sist, men ikke minst – her er en smart Le Creuset-hack: Bruk grytelokket som serveringsfat! Skru av håndtaket, og vips! Der har du et praktisk og kult fat som du kan servere kjøttstykker, poteter, rotgrønnsaker eller annet tilbehør på. Men unngå retter med væske. Det blir nemlig et lite hull der håndtaket var – og du vil vel helst ikke søle utover bordet.

Håper du ble inspirert til å bruke Le Creuset-gryta på flere vis! Slipp fantasien løs og utnytt alt den tradisjonsrike støpejernsgryta har å by på. 

Trenger du flere gryter å spille på? Sjekk ut alt fra Le Creuset her

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.