Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Best i test: Brusletto kokkekniv gir deg stålkontroll

Best i test: Brusletto kokkekniv gir deg stålkontroll

Dagbladet har testet en rekke allround-kniver. Brusletto sin 20 cm kokkekniv ble den suverene vinneren. – Rett og slett stødig og god til det meste, sier testansvarlig Unni Coldevin.

Coldevin er fagansvarlig for kosthold og ernæring i Roede, og har nok holdt et par kokkekniver før. Hun hentet inn de 7 mest solgte kokkeknivene i Kitch’n, Tilbords og Jernia, og testet knivene i 4 uker. 

Brusletto kokkekniv på 20 cm skuffet verken på skarphet, presisjon eller allsidighet.

– Her opplevde jeg å kunne bruke passe med kraft i skjæringen slik at det ble både effektivt og behagelig å arbeide med kniven. God presisjon på skjæring av løk og knallgod til å finstrimle gulrot og å skjære kålrot i skiver med. Perfekt til å skjære rå kylling med og suveren til å skjære tynne skiver av kokt skinke.

Resultatet? Enkelt og greit: terningkast 6.

Du kan lese hele testen på dagbladet.no

Testens beste kniv: norsk design med tysk stål

Testvinneren kommer fra en stor familie med kvalitetskniver fra det norske merket Brusletto. For å lage knivene med den beste stålkvaliteten, har Brusletto vendt blikket sørover – til Tyskland. Hardheten på stålet er «57 +/-2» på Rockness hardness-skalaen – den internasjonale skalaen for å måle hardheten på materialer.

Men hva betyr dette i praksis?

Jo høyere score på skalaen, jo hardere stål. Men det betyr ikke at det er et mål i seg selv å nå høyt på skalaen. For jo hardere stålet er, desto skjørere blir det – og mindre bøyelig. 

57 +/-2 på Rockness-skalaen gir deg en kniv som har en fin balanse mellom hardhet og bøyelighet. Den holder seg skarp – og er samtidig enkel å slipe, når det må til. Det blir også lettere å unngå hakk i eggen, fordi litt mykere stål rett og slett ikke knekker så lett.

Den perfekte allround-kniven?

En annen egenskap med Brusletto-kniven som Coldevin trekker frem i testen, er kokkeknivens behagelige håndtak. Det er laget av nøye utvalgte materialer som sammen gir både holdbarhet og komfort.

Får godt og behagelig grep i håndtaket. Designet gir deg mulighet til å bruke det klassiske kokkegrepet hvis det er et ønske, sier Coldevin.

Holdbarheten, fleksibiliteten, skarpheten og det komfortable håndtaket gir deg dermed stålkontroll over skjærefjøla. Hakk, kutt og skjær i vei – matlaging blir en ren og skjær fornøyelse. 

Kanskje den perfekte allround-kniven? Vel, testeren var i alle fall sikker i sin sak: – Denne ble min allround-favoritt! Vil du sikre deg testvinneren? Trykk deg inn på Brusletto kokkekniv 20 cm her

Se alle kokkekniver fra Brusletto

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.