Smilkake
Saftig sjokoladekake med fløtekrem laget med Smil-sjokolade!
Ingredienser
Lys sjokoladebunn
- 5 egg
- 200 g sukker
- 50 g mørk sjokolade
- 135 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 135 smør/margarin
Smil-Ganache
- 3 ruller Smil
- 6 dl kremføte
Fyll/pynt
- ca. 100-150 g bringebær, knust med 1-2 ss sukker (evt bruk bringebærsyltetøy)
- 1 liten plate Daim
- ca. 50 g marsipan (trilles til 14-16 kuler)
- 70 g mørk sjokolade (marsipanen trilles i smeltet sjokolade, resten av sjokoladen brukes til å lage mønster på toppen av kaken)
- Gullstøv
Fremgangsmåte
Slik lager du bunnen:
- Pisk eggedosis av egg og sukker.
- Smelt sjokolade og smør sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
- Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
- Helles i smurt springform (ca.22-24 cm). Ovnstemperatur: 180 grader (varmluft). Steketid: ca. 40 -50 min
Smil-Ganache:
Legg sjokoladebitene i en bolle. Varm fløten til kokepunktet. Hell over sjokoladen og la stå et halvt minutt før du rører. Bruk gjerne en stavmikser for å få blandingen helt glatt. Dekk til bollen og sett den kjølig til dagen etter (eller la den stå minimum 4 timer).
Montering:
Lag pynten først:
- Trill passe store kuler av marsipanen (14-16 stk)
- Smelt sjokolade i mikrovn eller over vannbad
- Trill marsipanen i sjokoladen
- Legg kulene over på et bakepapir
- Spray på gull, sett kjølig
Del bunnen i tre deler. Legg nederste bunnen på et fat. Stryk på bringebær. Pisk sjokoladefløten til fast krem. Ta av 1/3 del av kremen som skal brukes til å stryke opp kaken + til pynt på toppen. Legg på krem, stryk ut og dryss over hakket Daim. Legg øverste del av kakebunnen opp ned som andre lag. Legg på evt bringebær om du ønsker det, så krem. Stryk ut og dryss på resten av den hakket Daim.
Stryk opp kaken og ha resten av kremen i en sprøytepose. Lag små krem-rosetter (bruk en tyll i sprøyteposen for å gi kremen et fint mønster) og plasser kulene med marsipan på hver kremrosett. Sett kjølig frem til servering. Kaken kan fryses.
Oppskriften har vi fått fra konditor og bakeblogger Elin Vatnar Nilsen.