En syrlig påskefristelse
Hva med å lage en påskegul Lemon Curd?
Ingredienser
- 2 egg, pluss 2 eggeplommer
- 165 g sukker
- 80 g smeltet og avkjølt, usaltet smør
- Skall og saft fra 2 økologiske sitroner
Fremgangsmåte
I påsken er det lov til å kose seg litt ekstra, og ingenting er bedre enn å lage deilige fristelser på kjøkkenet! Dette er også en perfekt vertinnegave, eller ypperlig når du skal servere noe søtt og syrlig til kaffen. Lemon Curd passer ekstra godt til nybakte scones, eller sprø, søte kjeks.
Pisk egg, eggeplommer og sukker i en liten bakebolle til det er jevnt.
Ta det over i en gryte og la det stå på svak varme. Tilsett smør, saft og sitronskall, og pisk konstant til massen får en kremet konsistens. Hell deretter massen gjennom en sikt og ta den så over i ønsket serveringsglass, og avkjøl før servering. Holder i kjøleskapet i ca 2 uker, serveres gjerne sammen med ferske scones eller kjeks.
Tips: Server Lemon Curd i oppbevaringsglass fra Grand Cru, de lufttette lokkene gjør at den også holder seg lenger. Her kan du også gjøre en personlig vri ved å dekorere lokket med linstoff for et mer rustikt uttrykk.
Oppskrift og bilde har vi fått fra Rosendahl.