Grunnoppskrift vafler
Nystekte vafler smaker alltid godt!
Ingredienser
- 250 gram smeltet og avkjølt meierismør
- 7 dl melk
- 1 ts bakepulver
- 10 dl siktet hvetemel
- 2 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts kardemomme
Fremgangsmåte
Bland alt til en jevn røre og la det svelle i en halv time før du begynner å steke. Du kan spise vaflene varme uten noe på, eller prøve det tradisjonelle tilbehøret, som rømme og syltetøy, eller smør og brunost.
Ønsker du å prøve andre varianter?
Havrevafler
Bytt ut halvparten av hvetemelet med havremel eller lettkokte havregryn.
Grove vafler
Bytt ut halvparten av hvetemelet med grovt mel og/eller sammalt mel.
Sitrusvafler
Tilsett litt finrevet appelsin- og/eller sitronskall. Vask sitronen før skallet rives. Bruk bare den gule/orange delen av skallet.
Gulrotvafler
Tilsett 1-2 revne gulrøtter.
Bananvafler
Tilsett 1-2 mosede bananer.
Sjokoladevafler
Tilsett 100-200 gram hakket sjokolade.
Meierivafler
Bytt ut melken med rømme, fløte, surmelk eller lignende.
Potetvafler
Tilsett 1-2 raspede poteter.
Ostevafler
Lag vanlig vaffelrøre, men uten sukker. Tilsett 100-200 gram revet ost.
Oppskriften har vi fått fra Wilfa.